Fietsen en kamperen aan de Nederlandse kust

De Hollandse kust heeft een heleboel mooie plekjes om te ontdekken. Reden te meer om eens een camping aan de kust in Nederland te bezoeken en een langere tijd op het strand te bivakkeren. Verschillende strandcampings liggen direct aan de Noordzee. In de buurt van deze campings kunt u samen met uw kinderen zwemmen, spelen met zandkastelen, maar ook schitterende fietstochten maken!

Waaruit bestaat de Nederlandse kust?

De landstreek waarmee Nederland zowel aan de Noordzee en aan de Waddenzee grenst wordt de Nederlandse kust genoemd. De lengte van de kust bedraagt zo ongeveer 523 kilometer. Hiervan ligt 353 kilometer aan de Noordzeekust en de rest aan de Waddenzee en de Westerschelde. Ook maken verschillende waterverdedigingswerken zoals de Deltawerken deel uit van de Hollandse kust.

Nederland heeft zo’n 250 kilometer zandstrand aan de Noordzee, waar jaarlijks miljoenen toeristen uit zowel het binnenland als ook het buitenland naartoe trekken. Zelfs op stormachtige dagen wordt het Noordzeestrand bezocht en natuurlijk ook op 1 januari zoals van oudsher voor de nieuwjaarsduik.

Genoeg te beleven

Op de Hollandse kust kunt u vele verschillende fietstochten maken en genieten van de golvende duinen en de vergezichten over zee. Wanneer u een lange tocht maakt kunt u die eventueel onderbreken voor een verfrissende korte wandeling langs het strand. Of als u zin heeft in nog meer avontuur kunt u altijd nog de oversteek maken naar een van de Waddeneilanden!

Naast fiets- en wandeltochten en het uitwaaien in de zilte zeelucht kunt u natuurlijk ook heerlijk zonnebaden op de fijne zandstranden of lekker een hapje doen bij een van de vele strandtenten. Zo zijn er allemaal manieren te verzinnen hoe u van uw (zomer)vakantie een feest voor het hele gezin kunt maken.

Spullen om mee te nemen voor uw fietsvakantie

Bent u al enthousiast geworden voor uw komende Noordzee vakantie-avontuur? Vergeet dan niet om de juiste spullen met u mee te nemen! Ook al boekt u een last minute vakantiereis naar zee in eigen land, probeer dan alsnog zo tijdig mogelijk een lijstje te maken van alle benodigde (kampeer)artikelen. Zo bent u er zeker van dat u niks thuis laat liggen.

Op bijvoorbeeld Actiefrecreatie.nl kunt u alle denkbare producten vinden die van pas komen bij het kamperen, van tenten tot aan kajaks en kano’s. Daarnaast worden op deze site de prijzen van alle verschillende aanbieders met elkaar vergeleken, zodat u zeker weet dat u het kampeerartikel zo voordelig mogelijk in huis haalt.

Hoe handig is het wel niet om deze fietsendrager zonder trekhaak te bestellen voor uw fietsvakantie? Of wellicht wilt u helemaal geen fietsendrager aan uw auto hangen, en kiest u ervoor om een elektrische vouwfiets mee te nemen. Zowel gemakkelijk als comfortabel! Hoe u uw vakantie aan de Nederlandse kust ook vorm wilt geven, wij wensen u in ieder geval veel plezier toe!