Badplaatsen top 10 van Nederland

De Nederlandse kustlijn telt heel veel gezellige badplaatsen. Maar welke zijn nu écht een bezoek waard? Bekijk snel onze top 10!

1. Callantsoog
Callantsoog is van oudsher al een populaire badplaats in Noord-Holland. Het gezellige centrum ligt direct achter de duinen en het zandstrand is een van de mooiste van Nederland! Op het gezellig drukke strand is vaak vanalles te beleven, waardoor het ook voor de water- en strandsporters een fijne badplaats is.

2. Scheveningen
De boulevard met vele winkels, de indrukkende pier, het prettige strand en de vele bezienswaardigheden. Scheveningen is een badplaats met vele mogelijkheden voor strandliefhebbers, dagjesmensen en sporters en daarmee het gehele jaar door een populaire berstemming.

3. Zoutelande
Zoutelande heeft jaarlijks veel zonuren en maakt het mede waarom tot een ideale badplaats! In de zomer weten vele toeristen de weg naar dit gezellige dorpje te vinden. De schone stranden met Blauwe Vlag zijn de perfecte bestemming voor een heerlijke stranddag.

4. Ouddorp
Het strand van Ouddorp is zo’n 17 kilometer lang en op veel plaatsen heerlijk breed. Hierdoor is er altijd voldoende ruimte om een heerlijk dagje aan de kust te genieten. Een groot deel van de stranden grenst aan de Noordzee, het andere deel grenst aan het Grevelingenmeer. Het Grevelingenmeer is ideaal voor mensen met kleine kinderen, onder andere door minder stroming, snellere opwarming en het strand loopt er geleidelijker af. Voor watersporters is het gebied rondom de Brouwersdam de ideale hotspot.

5. Cadzand
De meest zuidelijke badplaats van Nederland mag niet ontbreken! Cadzand ligt vlakbij de Belgische grens, en dat is goed te merken aan het goede en bourgondische leven wat je in deze gezellige badplaats aantreft.

6. Texel
Als grootste Waddeneiland heeft Texel ontzettend veel prachtige stranden! Geniet van de rust op de meeste Zuidelijke stranden of zoek het vermaak op bij de stranden rondom De Koog. De natuur in? Dan is het gebied de Slufter een absolute aanrader!

7. Renesse
Het strand van Renesse is zo'n 17 kilometer lang en heerlijk breed. Al diverse keren kregen de stranden verschillende onderscheidingen. Bovendien zijn de bossen van Westerschouwen op steenworp afstand. Op de hoofdstranden van Rensse is er in het hoogseizoen strandwacht aanwezig in de reddingsposten. In geval van nood kan de strandwacht met haar reddingsboot uitrukken. Renesse kent vele gezellige strandtenten en tijdens het badseizoen is het gezellig druk ik het dorp.

8. Den Haag (Kijkduin)
Fiets of wandel heerlijk door de duinen en neem plaats op het brede en schone strand van Kijkduin.

9. Terschelling
Ruim 30 kilometer schoon zandstrand biedt Terschelling, waardoor er altijd wel een fijne plaats vrij is! Bovendien is het eiland autoluw, waardoor je een ongekende vakantiesfeer zult ervaren!

10. Zandvoort
Zandvoort is samen met Bloemendaal één van de badplaatsen die dicht bij Amsterdam ligt en daarom heel populair. Onder buitenlandse toeristen is dit gebied ook bekend als “Amsterdam beach”. Het strand van Zandvoort loop langzaam af het water in, waardoor het ideaal is om met kinderen te gaan zwemmen. Met zo’n 40 strandtenten kom je bovendien niets te kort op het gebied van eten en drinken!