Onbezorgd verzorgd aan de kust

Uitwaaien op het strand, zeehonden spotten in de zee of struinen door het bos. Wat is er nu leuker dan genieten aan zee en in de natuur. Maar wat als je rolstoel gebonden bent, een beperking hebt of herstellende bent van een operatie? Dan is een vakantie vaak een uitdaging.

Met zorg genieten aan zee

Schouwen Duiveland, het eiland met de meeste zonuren heeft prima mogelijkheden voor een vakantie als je een beperking hebt of rolstoel gebonden bent. Vlakbij het sfeervolle dorp Zonnemaire wordt een zorgwoning aangeboden die is voorzien van talloze aanpassingen zoals brede deuren, volledig drempelloos, in hoogte verstelbare bedden, een pappagaai, een stoel in de douche, een in hoogte verstelbare wasbak, kantelbare spiegel, beugels bij douche en toilet en sta-op-stoelen. Een rollator hoort standaard bij de inrichting. Daarnaast is er de mogelijkheid om extra zorg of hulpmaterialen bij te boeken zoals een actieve- of passieve tillift, wondverzorging, dagelijks verzorging door een verpleegkundige en nog veel meer. De zorgwoning heeft een extra ruime parkeerplaats zodat een wat grotere bus goed de ruimte heeft. In de loop van 2018 komen er nog 17 zorgwoningen bij, variërend voor 2,4 of 6 personen.

De zorgwoning staat aan de rand van een camping vlakbij het Grevelingenmeer en heeft een vrij uitzicht op de polder. Het kan zomaar zijn dat je de boer met zijn trekker voorbij ziet komen. Op de camping is een kleine speeltuin, een trampoline en ruime grasvelden zodat alle gezinsleden heerlijk kunnen spelen of relaxen. Er is een Pilates studio met apparatuur en een vakbekwame Pilates therapeut aanwezig. Pilates is bijvoorbeeld geschikt voor revalidatie, balans, sterkere spieren en een betere lichaamshouding.

Zorgeloos naar buiten

Op en rond het eiland Schouwen Duiveland zijn meerdere mogelijkheden voor mindervaliden of mensen met een beperking om te genieten van de zee, het meer en de natuur. Het strand aan de Brouwersdam is volledig met de auto bereikbaar en parkeren is gratis. Er zijn mogelijkheden om rolstoelen met grote wielen te huren zodat het hele gezin het strand op kan en de zee kan voelen. Zeehonden zijn geen uitzondering op deze plek en kunnen vanuit de auto gespot worden. Maar ook een wandeling over het Familiepad in de boswachterij van Westerschouwen is met een rolstoel of rollator goed toegankelijk. Uiteraard zijn er nog veel meer binnen- en buiten activiteiten mogelijk.

Zonnemaire Vakanties en uw wensen

Zorg is vaak complex en Zonnemaire Vakanties doet er alles aan om samen met u het gewenste zorgpakket samen te stellen. In de meeste gevallen worden de extra faciliteiten en verzorging vergoed door uw verzekering zodat de vakantie voor u betaalbaar blijft.

Vraag naar de mogelijkheden en beschikbaarheid via info@zonnemairevakanties.nl of bel 0111-401020.

www.zonnemairevakanties.nl

Tekst: Digna Mielard