Zon, zee & natuur in Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen is een prachtige regio in het zuiden van Zeeland. De regio grenst aan België en aan de noordkant wordt de regio omringd door de Westerschelde. Via de Westerscheldetunnel is er een snelle verbinding met de rest van Zeeland. Zeeuws-Vlaanderen is onder de badgasten en natuurliefhebbers erg geliefd. De regio heeft vele uitgestrekte stranden en mooie natuurgebieden, zoals Het Zwin en leuke steden zoals Sluis en Hulst.

Zeeuws-Vlaanderen heeft twee prachtige natuurgebieden. Natuurgebied het Zwin ligt in het westen van de regio en is een dynamisch natuurgebied waarbij het water tijdens hoogtij het gebied binnenstroomt. Daarnaast is het gebied bekend als de vindplaats van eeuwenoude oude haaientanden. In het oosten van Zeeuws-Vlaanderen ligt natuurgebied Het Verdronken Land van Saeftinghe. Dit natuurgebied is het grootste brakwaterschor van Europa. Onder leiding van een gids kun je een pittige, maar leerzame tocht maken door het natuurgebied. Doordat de tocht zwaar is wordt het afgeraden voor kinderen onder de tien en mensen met een slechte gezondheid.

Liever naar het strand? Ook dat is mogelijk in Zeeuws-Vlaanderen. De regio wordt omringd door de Westerschelde en de Noordzee en kent vele stranden en badplaatsen als Nieuwvliet en Cadzand. Wil je hier of elders in Nederland goedkoop overnachten? Kijk dan eens op hotel boeken met iDeal. Op sommige stranden kun je een badhokje huren waar je kunt omkleden en je spullen kunt opbergen. Tijdens een strandwandeling in Zeeuws-Vlaanderen heb je kans om naast prachtige schelpen ook fossielen en zelfs haaientanden te vinden! Kortom: de ideale vakantiebestemming voor een strandvakantie!

Bezoek ook zeker één van de vele leuke dorpen en steden. Sluis is een prachtige oude vestingstad. In de stad vind je het enige Nederlandse stadhuis met een belfort. Een belfort is een Vlaamse klokkentoren. Naast de historische gebouwen vind je er ook een groot winkelaanbod én kun je er culinair genieten. De stad is de derde grootste winkelstad van Zeeland. Voor de Vlaamse sfeer ga je naar Hulst. De stad noemt zichzelf de ‘meest Vlaamse stad van Nederland’ en is erg geliefd onder de Vlaamse toeristen. Heb je trek gekregen na een dagje strand of een dagje winkelen? Bezoek dan Philippine. Dit dorpje is een mosseldorp en heeft maar vele restaurants die allen een eigen culinaire belevenis bieden, uiteraard met de mossel in de hoofdrol.