Het strand van Zuid-Holland

Zuid-Holland beschikt over ruim 65 kilometer kustlijn. De ideale bestemming dus wanneer je graag aan zee wil ontspannen! In dit artikel lees je enkele tips voor een heerlijke vakantie in Zuid-Holland.

De kustlijn van Zuid-Holland begint op Goeree-Overflakkee en loopt van via Hoek van Holland, het Westland, Den Haag en Wassenaar tot aan Noordwijk. De stranden wisselen zich af van drukke maar gezellige stadsstranden tot ongerepte stukken natuur. De variatie in het strandaanbod maakt daarom het strand in Zuid-Holland zo uniek!

Goeree-Overflakkee

Het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee telt zo’n 25 kilometer aan strand. Rustige stranden wisselen zich hier af met ruime sportstranden waar extreme sporten beoefend kunnen worden. Voor wie graag aan kitesurfen, buggykiten, strandzeilen, kanoën, zeilen, jetskiën of vliegeren doet is dit gedeelte van Zuid-Holland dus echt een aanrader! Voor wie het liever bij toekijken houdt kan terecht bij de gezellige strandpaviljoens.

Hoek van Holland

Het strand van Hoek van Holland is met 250 meter breed en 3,5 kilometer lang een heerlijk strand om een dag te relaxen of juist actief bezig te zijn! Tijdens de winter is het toegestaan om te paardrijden op het strand, maar in de overige seizoenen is dit tussen 9.00 en 19.00 uur niet mogelijk. Tijdens de zomer zijn honden gedeeltelijk welkom op het strand. Strandsporten zijn op dit strand maar gedeeltelijk, op de toegewezen plaatsen, toegestaan. Hierdoor is het strand ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Ontspannen met een lekker hapje en drankje op het strand van Hoek van Holland kan bij Strandtent 2 Seasons Beach. Van ontbijt tot diner: elke maaltijd is hier een feestje! Honden zijn bij 2 Seasons Beach ook welkom, dus een dagje met je viervoeter op pad is geen enkel probleem! Vanaf 2019 zal het mogelijk zijn om met de metro naar het strand van Rotterdam naar Hoek van Holland te reizen.

Den Haag

Het strand van Den Haag is waarschijnlijk een van de bekendste stranden van de provincie, mede dankzij de Pier en het Kurhaus. Den Haag is bovendien de stad met het meeste strand van Nederland! Het prettige zandstrand strekt zich uit van Kijkduin tot aan Scheveningen. Langs dit lange strand zijn dan ook vele strandtenten gevestigd, elk met eigen sfeer en gezelligheid. In de zomer zijn honden alleen welkom op de hondenstranden, welke te vinden zijn bij Strandslag 1, 2, 9 en 10. Wel geldt er natuurlijk een opruimplicht!

Noordwijk

Het brede strand van Noordwijk is een bezienswaardigheid op zich. Het 13 kilometer lange zandstrand biedt in het seizoen plaats aan diverse strandpaviljoens en een kitesurfschool. In de zomer worden de stranden dagelijks opgeruimd, wat al vele malen de Blauwe Vlag heeft opgeleverd! Ook prettig: de reddingsbrigade houdt een oogje in het zeil en waarschuwt bij sterke wind of stroming. Even genoeg van het zand? De sfeervolle boulevard van Noordwijk, het centrum en de prachtige bossen bieden voldoende alternatief!