De leukste uitstapjes aan zee

Omdat de kustgebieden van Nederland zo populair zijn, is er altijd genoeg te beleven! Na uren vermaak op het strand en het verkennen van omliggende dorpen en steden is het tijd voor actie. Gelukkig zijn er genoeg activiteiten, musea, attractieparken en andere dagjes uit! Op veel plaatsen aan de kust zitten watersportbedrijven gevestigd. Hier kun je duiken, zeilen, surfen, kiten… Noem het maar op! Materiaal is vaak ook ter plaatse te huur, zodat je geen grote bagagestukken mee hoef te nemen op vakantie. Geen sporter, maar wel op zoek naar een leuk en leerzaam dagje uit? Bekijk de suggesties!

Fleurige bollenvelden in Noord-Holland

Kenmerkend aan Noord-Holland zijn de uitgestrekte polders en de vele bollenvelden. Zeker in het voorjaar zijn deze prachtig gekleurde lappendekens van tulpen, narcissen en hyacinten niet te missen. In het plaatsje Lisse is het fleurige Keukenhof te bezoeken. Keukenhof is internationaal bekend en dat is niet voor niets: al in 1950 werd de speciale tentoonstelling van de voorjaarsbloeiende bloembollen voor het eerst geopend. Tegenwoordig zijn er zo’n zeven miljoen bloeiende bollen te bewonderen. Keukenhof is jaarlijks geopend van medio maart tot medio mei.

Meer informatie >

Zeehondjes kijken op de Waddeneilanden

Wie wel eens met de veerboot naar één van de Waddeneilanden is geweest zal het niet ontgaan zijn: zeehondjes zijn dol op het Waddengebied! Bij laag water liggen ze samen te zonnen op zandbanken en bij hoog water kan het gebeuren dat je ineens een vrolijk kopje in het water ziet opduiken! Ecomare op Waddeneiland Texel is een groot natuurcentrum met zeehonden, bruinvissen, een zeeaquarium en een uitgebreid museum. Ook verzorgen zij de opvang van verzwakte of gewonde gestrande zeezoogdieren en vogels. Een bezoek aan Ecomare is niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk! Bovendien is het park volledig rolstoelvriendelijk ingericht. Het ideale uitje dus!

Meer informatie >

Bewonder de Deltawerken in Zeeland

Wereldberoemd zijn de Deltawerken in Zeeland. De stormvloedkering beschermt het achterliggende land en water tegen een enorme overstroming. De bouwwerken zijn zo imposant dat geleerden van over de hele wereld ze met eigen ogen willen bewonderen. In het naastgelegen Deltapark Neeltje Jans leer je alles over de stormvloedkering. Behalve historie en techniek biedt het park ook veel vermaak met leuke attracties. Deltapark Neeltje Jans is een leerzaam en leuk dagje uit voor het hele gezin!

Meer informatie >

Heb jij nog meer suggesties voor een leerzaam, leuk uitstapje aan de kust?